Leivonta,  Suolanen

Savolaenen Kalarulla

Tässäpä maanijo ohije savonmuolta, savolaenen kiäretorttu elikkä kalarulla. Soppii hyvästi kutsuille, kinkereille ja paremppaan päivvään, jos halluu pröystäillä taijjoillaan tahikka muutonka herkutella. Hyvä myöskii nuarison suasimalle runssille, se on semmonen kun lorvittaan sänkyssä puolleenpäivvään ja sitten syyvvään aamijainen ja lounas yhessä ja ollaan niin kauhheen muojikkaita.

Ovat niin hiennoo piiperöruokkoo jotta pittee olla myös herraskeiset kahveekupit.

SAVOLAENEN KALARULLA

Kuoritaikina

2 dl vettä
noin 4 dl ruisjauhhoo
noin 2 dl vehnäjauhhoo
1 dl öljjyy tahikka 50 rammoo voita
1 tl suolloo

Täyte

600 rammoo kalloo filleenä
2 dl rikottui ohjasuurimoit tahikka puuroriissii
1 paketti pekonnii
2 sipullii
tilliä puoli ruukkua
suolloo
pippurrii
mehän makusta maustesejosta

Tieppä tälviisii:

Sekota taikinan ainneet keskennään monitoimikonneessa tahikka taikinakoukuilla tahikka käsin. Laita peitettynä kylmmään tekkeytymmää tunniksi pariksi.
Täytettä varten keitä riisit tahikka ryynit pakkauksen ohjjeen mukkoon, kuullota sipuleita. Leikkoo kala pieniksi palasiksi. Voip olla mite kalloo vuan, muikku ja ahvena on hyvvii, samoten lohi, Korhoska teki nämä hauvesta kun oli näköjjään muikut loppuna sekä pakastimesta että koko maailiman kaupoista, vuan haukkee en suosittele ku siinä on kauhhee risusavotta niijen ruotoloitten kanssa, ja kun herraskaisesta suupalaruuvasta on kyse niin on epäkäytännöllistä tukehtuu ruottoon. Vuan jos näperöijä viihtii niin hyvältä se hauki tässä maestuu. Sekota ryynit, sipuli, tilli ja maustteet mössöksi.
Kaulihe taikinasta levy ja leikkoo se jotahhi 10-15 senttiä levveeksi soiroksi. laita keskelle ensinnä pekonnii, sitten täytemössöö ja sitten kalloo. Sulje rullaksi.Voipe veellä tartottaa ja tasotella. Jossei rulluttelu maita niin voipi myös tehä piennii kukkossii. Kaulihe taikinasta pulikalla ikkään kuin piirakkapohjjii tahikka ota levystä muotilla ympyröitä. Laita täyte keskelle ja sule kukkonen piältä, malli on oikkee jos näyttää rukkiiseltä römpsältä.
Paista 220 asteisessa uunissa 15-20 minnuuttia, ja voitele voisulalla heti uunista otettua.

Voipi tehä tämmössii perintteisii ruisrömpsän mallissii kukkossii, tarjjoilukaverina tilliviuhka ja munajuusttoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *