Ruuvanlaitto

Mamman Sallaatinkastike

No se on kesä tuas ovella ja sillonhan sitä kaiken maailiman rehuloit tulloo paremmin syöttyy kun talavella. Juampa tässä seurakunnalle tämmösen sallaatinkastikkeen ohjjeen joka ei nyt ole mittee Viipurin mummon sukuhistorijan perrui vuan ihan Korhoskan omast lapsuuvest. Tämä on virallisest herroin herkkuu ja paremman väjen kastike, ohje on suatu perimätiijon mukkaan NurmesHovin keittijömestarilt, jotta kuninkaalista perinttöö tällä on. Tätä on Korhoskan lapsuuves ollu ain koton ja mummolassa, jotenka jos miettii milt emännän lapsuus maestuu, niin se maestuu perunalt, persiljalt ja sallaatinkastikkeelt.

Normmaalisti tätä tarjjoillaan vanahasta kepsuppipullosta vuan teitä varten laetoin sipistelykippoon.

MAMMAN SALLAATINKASTIKE

Tarvihet:

1 muna
1-4 valakosipulin kynttä*
1 dl sokurrii
6 rkl HP-kastiketta
1/2 dl etikkoo
8 rkl ketsuppia
2 rkl soijakartiketta

5-6 dl öljjyy

2 dl kiehuvvaa vettä

Tieppä tälviisii:

Laita kaikki muut asijat kulhhoon paihti öljy ja vesi, ja surrauttele sauvvasekottimella tasaseksi ( *valkosipullii voip oman maun mukkoo laettaa, Korhoska laetto kolome.) Lissee sitte öljjyy hittaasti norona koko ajan sekottaen sekottimella. Lissee sitten lopuksi kiehuva vesi sammaan tappaan. Jiähyttele kastike ja laeta tarjjolle. Perintteisest tarjjoillaa ikivanahasta ketsuppipullosta vuan voitte laittoo semmossee purkkii mikä on teist hyvä. Säillyy pariviikkoo jiäkuapissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *