Ruuvanlaitto

Karjalainen kesäsallaatti

Korhosen ämmä kävi kylläilemässä Puukarin Pysäkillä Pohjois-Karjalan Valtimolla, Puukarin emäntä-Korhoska oon muankuulu ruuvastaan, kaikki on lähi- ja sesonkiruokkoo ja aettoo karjalaista kurmeeta. Maistipalasena halusi jakkoo Korhoskan sekä muijenni kanssa karjalaisen kesäsallaatin ohjjeen, mahottoman hyvvee ja rapsakkaa ja raikasta. Yhessä Korhoskois tuummailttiin muitten ja ommii kesäpakaroita uatellen jotta tämä se on hyvvee kesäpöyttään ja varsinnii kun kesäsellä on toisessa käessä jiätelö ja toisessa rasvakyrsä niin tämä se on vähän keposamppoo, korvvoo niijen kaverina ulkolaasen majoneesikoleslaavin.

Puukarin emäntä koristelloo kaiken villiyrttösillä, jotta jos on kasvimuasta justtiinsa ite rikkaruohot kitkenä niin sallaatin piälle korsteeksi vuan.

Karjalainen kesäsallaatti

Tarvihet:

800 rammoo varhaiskualia
3 porkkannoo
2 kevätsipullii varsinneen

Maustekastike:

2rkl sokurrii
2 rkl omenaviinietikkoo
3 rkl hyvvee kylymäpuristettuu rypsiöljjyy
suolloo oman majun mukkoo, eli reippaasti

Tieppä tälviissii:

Piliko varhhaiskuali ja sipuli hennoksi silipuksi, ruasta porkkanat hienoksi. sekottele maustekastikkeen ainneet yhtteen. Sekottele sallaattia samalla lissäillen maustekahtiketta. Sekottele sallaattia käsin, samalla rutistele kaalia nyrkissä jotta rakanne piässöö rikkoutummaa ja maut mennöö kualliin. Tarkista maku, lissee mitä tykkeet. Koristele sallaatti yrttösillä ja joutokukkasilla, soppii lisukkeeksi kaiken kanssa. Säillyy viikon kylymässä, voipi ottoo välillä nestettä poikkeen. Ohjeesta tulloo kesäjuhlliin verran sallaattia jotta ohjetta voipi puolittoo, vuan on niin hyvvee jotta isompihhii annos varmana mennöö!

Emäntä näyttöö pilkkuussa mallija!
Varhaiskuali on hupelloo syötävvee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *