Yleinen

Raparperijuoma

Kesä, hiki ja jano. Puutarhassa tulloo könyttyä eikä aina jakso kalijjookkaan lipitellä. Aitan vieressä on isoisoäiteen istuttama raparpeeripuska josta jo puolensukkuu on käänä omansa ottamassa ja vielähhii sitä riittee, ei lopu raparpeerit käyttämällä. Tieppä siitä heleppoo kesäjuommoo Korhoskan ohjeella! Tässä ee tarvise mehumaijjoon kanssa hikkoilla eikä sokurilla mehuja kyllästellä, hiukan pilikkoo ja loppu tulloo itestään, hyvästi uppoo liikavarret tähän.

Helleetä kesäjuommoo minttuhärpäkkeellä.

Raparperi kesäjuoma

Tarvihet:

5 litroo vettä
3 litroo raparpeeria
3 dl sokuria


tuppo sitruunamelissaa tai
2 sitruunnoo viipaleina tai
muutama pala tuoretta inkivääriä

Tieppä tälviisii:

Kiehauta vesi kattilassa. Lissee siihen sokuri, palotellut raparpeerit ja mitä maustetta nyt halluukkaan laittoo. Anna tekkeytyä huoneenlämmössä/viileässä kaksi vuorokautta. Siivilöi juoma ja pullota. Hyvvee kylymänä, voipi laittoo minttutöyhtön koristeeksi niin näättää elekanssilta. Säillyy reilun viikon jiäkaapissa.

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *