Ruuvanlaitto,  Yleinen

Nokkosletut

On siis kesä, kuleksin Pielisen ranttoo, tuuli vähän tuulloo ja linnut jo laulloo. Ulkosaunan kiuas napsoo, kuikka huutoo, koivut kuiskailloo, muurikka tirissee, kukkahattu keikkuu Korhoskan piässä kun ämmä lipsuttee paljait varppait rantaviessä.

Hermoja leppuuttavan melontaviikonlopun jälkkeen Korhoska hurruutteli viel Kesälahelle Turuskan luokse, ei pijä liijan noppeeta alakkoo lyyvä kiirettä olkansa piälle. Pihhoon kun piäsin niin kassit vuan perhefarmarista korpikuarraan ja läks mökille saunanlämmäytykseen. Kyl mie sanon jotta kesä on tiällä.

Kaikki hyvät assiit lähtöö hyvästä ruuvasta. Turuska oli laittana nokkossii kuivammaan uuninpankolle ja niistähä myö nokkosletut pyörräytettiin muurikalla. Koska ruoka on hyvvee ja syöminen kivvoo, niin lettuloijen kylkkeen loihittiin vielä hepsankekkaseuralaiset.

Nokkosletut
2 dl kuivattui nokkossii
5 dl maitoa tahi vettä
3 dl lutteetonta luttujauhosejosta
tahi vehnäjauhhoo
2 kananmunnoo
1 tl suolloo

Tieppä tälviisii
Vatkoo munniin rakenne rikki ja lissee neste. Visppoo jauhot ja suolat joukkoon.
Murustele kuivatut nokkoset käsissä taikinnaan. Anna turvota puolisen tunttii.
Paista pannulla sopivassa voissa. Sekottele lettutaikinnoo aina ennen uuven satsin ottoo.

Myö Turuskan kanssa kun hiennoi syöjjii olttiin, niin paistelttiin lettuloijen kaveriksi vuohenjuustokiekkoloit. Ulkolaistahan se valitettavast on, vuan Turuskal on huavveena tehhä ensvuonna ommiin kuttuloijjen maijosta juustoo, joten oli samalla ikkään kuin makumatka tulevviin kessiin. Juuston piälle viel melkkei ommoo hunajjoo, kylkkeen äpäkköö puolukkahilloo.
Korhoska alottelevan hortoilijan kipasi viel rantarytteikköön ketunleippii kerreemään. Kirpakon makkiita, maistuu ihan lapsuuven takapihalt, soppii hyväst kaiken piälle.

Makkiit ja aurinkoissii ensmäissii kespäivvii toivottelloo Korhoska.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *