Esittely

Ai mikä ihmeen Mikä Itä!
Tervetulloo seurreilemmaan kahen pohjoiskarjalaisen länkyrän touhuja. Mikä Itä! syntyi kun Turuska ja Korhoska oli sammaa mieltä. Siitä että perinnetaijot ansaihtee tulla nostetuksi takasin. Takaisin maalle, takaisin juurille, takaisin herkullissiin tarinoihin, isoäittiin jalanjälille. Emäntätaijjot, ne mie halluun oppii!

Turuska itte,
perintteisen maallaisselämän puolestapuhuja Suomen Kesälahelta.

Vähemman on enemmän tämän emän mielestä, paihti jos on kyse lampaista tahikka kanoista, ja kyllä jokkaisel ihteensä kunnijoittaval naisel täytyy pari kuttua olla. Muijen on turha tul neuvvommaan, hää vettää pipon piähä ja kumpparit jalkkoon, tallaa omat polokunsa. Elämän piennii illoi ja perinneviisauksii, niit Turuska tarjoilee lampolan lämmöstä.
-Korhoska

Korhoska itte,
karjalan kätevin emäntä Hellasta Itään- kyökistä,
Suomen Nurmeksesta.

Emäntätaitojen etsijä ja erämaihen vallottaja. Käessä pyssyy kaikki soppakattilasta kirveeseen ja kaikki muuhhii siltä ja väliltä. Takamaijen tarinoitsija, huumorin lähettiläs ja illoo tuova emäntä. Jos sie mietit jot mikkee se on se karjalaisemä, niin aukaseppa sanakirja siitä kohtoo. Sieltä löyttyyp yks sana. Ja se sana on Korhoska.
-Turuska